Často kladené
otázky

O microgreens

Co jsou to microgreens?

Microgreens jsou mladé výhonky zeleniny, které mají až 40x vyšší koncentraci vitamínů, minerálů, antioxidantů a dalších tělu prospěšných látek, než u dospělých rostlin. Navíc skvěle chutnají! 🙂

Chci microgreens do svého podniku. Jak mám postupovat?

To je skvělá zpráva! Kontaktujte nás prosím na email: info@rostutu.cz.

Jaké obaly používáte a jak je mám zrecyklovat?

Microgreens dodáváme v papírových krabičkách s plastovým víčkem. Díky tomu je možné celou krabičku zrecyklovat – víčko patří do žlutého kontejneru a samotná krabička do modrého!

Jak jednotlivé microgreens chutnají?

Slunečnice
Chuť slunečnicových výhonků je stejně sladká a lahodná, jako jsou slunečnicová semínka. Právě jejich sladká chuť umožňuje všestranné použití. Chutné jsou v zeleninových salátech, polévkách, smoothies a s míchanými vajíčky. Své místo si najdou i na sladkých dezertech.
Vhodné i pro ty nejmladší milovníky microgreens!

Ředkvička
Chuť výhonků ředkvičky je výrazná a štiplavá. Nejvíce vynikne na pečivu s pomazánkou, vhodná je ale také na zpestření pokrmu z masa. Vedle intenzivní chuti je její další předností krásná růžová barva stonků, díky které ozdobí každé vaše jídlo.

Kedlubna
Kedlubnové výhonky jsou na první dojem sladké, zanechávají však lehce štiplavé tóny. Díky této kombinaci jsou vhodné na pečivo, k masu ale také do různých smoothies. Zaujmou především sytě fialovou barvou stonků, kterou zvýrazní každý váš pokrm.

Hrášek
Lahodná a sladká chuť výhonků věrně připomíná chuť mladého hrášku. Vedle chuti je příjemná i křupavost. Skvěle se hodí do pomazánek, na pečivo nebo do polévek. Velmi oblíbený je také jen tak na chuť. Vhodné i pro ty nejmladší milovníky microgreens! 🙂

Hořčice
Chuť výhonků hořčice je pikantní. Skvěle se tak hodí do vaječné pomazánky, na pečivo nebo k pokrmům z masa. Vedle ostré chuti zaujmou také stojí sytou zelenou barvou, kterou zpestříte každý váš pokrm.

Máte nějaký dotaz? Napište nám

Buďte s námi v kontaktu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.