Slunečnice
Chuť slunečnicových výhonků je stejně sladká a lahodná, jako jsou slunečnicová semínka. Právě jejich sladká chuť umožňuje všestranné použití. Chutné jsou v zeleninových salátech, polévkách, smoothies a s míchanými vajíčky. Své místo si najdou i na sladkých dezertech.
Vhodné i pro ty nejmladší milovníky microgreens!
Ředkvička
Chuť výhonků ředkvičky je výrazná a štiplavá. Nejvíce vynikne na pečivu s pomazánkou, vhodná je ale také na zpestření pokrmu z masa. Vedle intenzivní chuti je její další předností krásná růžová barva stonků, díky které ozdobí každé vaše jídlo.
Kedlubna
Kedlubnové výhonky jsou na první dojem sladké, zanechávají však lehce štiplavé tóny. Díky této kombinaci jsou vhodné na pečivo, k masu ale také do různých smoothies. Zaujmou především sytě fialovou barvou stonků, kterou zvýrazní každý váš pokrm.
Hrášek
Lahodná a sladká chuť výhonků věrně připomíná chuť mladého hrášku. Vedle chuti je příjemná i křupavost. Skvěle se hodí do pomazánek, na pečivo nebo do polévek. Velmi oblíbený je také jen tak na chuť. Vhodné i pro ty nejmladší milovníky microgreens! 🙂
Hořčice
Chuť výhonků hořčice je pikantní. Skvěle se tak hodí do vaječné pomazánky, na pečivo nebo k pokrmům z masa. Vedle ostré chuti zaujmou také stojí sytou zelenou barvou, kterou zpestříte každý váš pokrm.